• 2019-11-15

Енергоефективність як стиль життя

При цьому акцент робиться не тільки на заощадженні тепла в будівлі в холодну пору року, але і на захист від надмірного нагрівання і збереженні прохолоди в приміщенні в жаркий період.

Навісний вентильований фасад не тільки надає об'єкту естетично красивий вид, а й зменшує нагрів стін від сонячного світла і таким чином підтримує стабільну температуру всередині простору. За рахунок того, що фасад постійно вентилюється, зменшується ризик появи грибка і цвілі на стінах будівлі. Ще однією вигодою застосування енергоефективних фасадних систем і скління є економія на опаленні (до 50%) і охолодженні (до 70-80%).

Сучасні житлові комплекси прагнуть до того, щоб бути незалежними. Для поліпшення енергоефективності будівлі якнайкраще підійдуть багатофункціональні склопакети, які здатні зберігати тепло в приміщенні за рахунок установки енергозберігаючого скла з боку житлового приміщення і відбивати сонячне світло завдяки установці скла з відповідними властивостями із зовнішнього боку склопакета.

Як компанія, яка проектує, виготовляє і монтує енергоефективні рішення, ми хочемо дати п'ять практичних порад девелоперам.

Перше - на етапі розробки концепції слід активно залучати компанії, що спеціалізуються на проектуванні та монтажі світлопрозорих і огороджуючих конструкцій, а також фірми, що спеціалізуються на проектуванні, виробництві і монтажі навісних вентильованих фасадів. Дана синергія фахівців дозволить розробити і реалізувати робочий проект з максимальною вигодою для замовника.

Друге - при складанні маркетингових заходів і описі проектів девелоперам слід згадувати технології, які застосовувалися при реалізації нерухомості, і описувати вигоди, які отримає кінцевий споживач.

Третє - при правильному підборі светоограждающіх конструкцій із застосуванням технологій навісного вентильованого фасаду можна істотно заощадити на потужності обладнання, призначеного для охолодження та опалення.

Четверте - рекомендуємо стежити за тенденціями західного ринку, спрямовані на екологічність, наприклад на алюмінієві конструкції із застосуванням широкоформатного скління.

П'яте - не боятися впроваджувати нестандартні рішення і футуристичні форми в проекті. ℗


Авторська колонка опублікована в журналі Commercial Property №9 (194) жовтень 2019.

Повернутися до списку

Адреса: м.Київ, вул. Шовковична 42-44

Оренда офісу в центрі Києва:

Тел.: +38 096 349 8808,
                 +38 096 426 9843

e-mail: katerynazinchuk@gmail.com